Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χθες: η επαρχία Πωγωνίου έκοψε στην Πολύτσανη της πίτα της




Ο Μητροπολίτης Δημήτριος ευλογώντας την πίτα
- τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος
Ο νέος γενικός πρόξενος στα γραφεία της επαρχίας
-παρόν και ο νέος πρόξενος κ. Κοτροκόης
Ήταν   ιδιαίτερη η χθεσινή Κυριακή για τους Πωγωνίσιους και Πολυτσανίτες. Επ΄ευκαιρία της κοπής της πίτας της επαρχίας, στην Πολύτσανη παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος καθώς και στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην ορεινή αυτή περιοχή ο νέος γενικός πρόξενος κ. Νίκος Κοτροκόης. Στην Πολύτσανη επίσης παραβρέθηκαν όλοι οι δημογέροντες των χωριών καθώς και αρκετοί προσκεκλημένοι του επάρχου Θανάση Κύρου.
Το πρωί στην εκκλησία του χωριού παρόντος πολλού κόσμου καθώς και του προξένου κ. Κοτροκόη, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία  ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος ευλόγησε την πίτα της επαρχίας.
Εντωμεταξύ στα γραφεία της επαρχίας ο έπαρχος Θανάσης Κύρος, παρόντος του επαρχιακού συμβουλίου και των δημογερόντων της περιοχής, υποδέχθηκε το νέο γενικό πρόξενο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στην ορεινή περιοχή του Πωγωνίου. Ο έπαρχος εξέθεσε ενώπιον του γενικού προξένου την ολη κατάσταση στην περιοχή καθώς και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως κακό οδικό δίκτυο,  έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος ,  δυσκολίες επικοινωνίας με την Ελλάδα διαμέσου του τελωνείου των Δρυμάδων , το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ κλπ.
Πολλοί από τους παρόντες  έθεσαν υπόψη του  γενικού προξένου το θέμα του γκρέιντερ που είχε δωρίσει πριν από δυο χρόνια  η ελληνική κυβέρνηση για τις ανάγκες του Πωγωνίου και της Άνω Δρόπολης,  μηχάνημα τόσο απαραίτητο για την περιοχή και που παράνομα κατακρατεί η Περιφέρεια Αργυροκάστρου με εντολή υπουργού της κυβέρνησης Μπερίσα. Ο κ. Κοτροκόης επ΄αυτού ενημέρωσε πως  το έχει θέσει στην περιφερειάρχη Αργυροκάστρου και ελπίζει σε διευθέτηση του θέματος.
Επίσης  οι κάτοικοι του Πωγωνίου ζήτησαν την επαναλειτουργία του τελωνείου Δρυμάδων έστω τα Σαββατοκύριακα ή τις γιορτές και αναφέρθηκαν  και στις καθυστερήσεις κατασκευής του δρόμου Πολύτσιανης-Δρυμάδων, μολονότι έχουν δοθεί γι αυτό το δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, λεφτά που πήγαν στις τσέπες επιτηδείων χωρίς να φτιαχτεί ούτε εκατό μέτρα δρόμου.
Σημείωση: ευχαριστούμε το φίλο που μας έστειλε το κείμενο και τις φωτογραφίες και το Δεροπολη blog



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου