Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

25η Μαρτίου στο Αργυρόκαστρο


 Επιτυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα Ομόνοιας στο Αργυρόκαστρο

Ο πολυφωνικός όμιλος Άνω Δερόπολης
Ο πολυφωνικός όμιλος Άνω Δερόπολης
Mε περισσότερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή κόσμου  έγινε χθες βράδυ στο Κινηματοθέατρο Αργυροκάστρου η επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε το τοπικό παράρτημα Ομόνοιας σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. Εκτός από τους έλληνες της πόλης συμμετείχε και πολύς κόσμος από τα χωριά της Άνω και Κάτω Δερόπολης καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι,  ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος ,ο έλληνας γενικός πρόξενος  κ. Κοτροκόης, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου κ. Μπίμε κλπ. 
Την επετειακή ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες.  Μετά την ομιλία Ντούλε ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα, που ομολογουμένως ήταν από τα καλύτερα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στο Αργυρόκαστρο που τραγούδησαν  και χόρεψαν ελληνικούς χορούς και τραγούδια. Επίσης χόεψαν και τα κορίτσια του οικοτροφείου θηλέων του Βουλιαρατιού.
Ιδιαίτερα έντονο χρώμα παράδοσης έδωσε η παρουσία δυο συγκροτημάτων της Άνω Δρόπολης: το χορευτικό των κοριτσιών και ο πολυφωνικός όμιλος. Τα κορίτσια με την ωραία δροπολίτική στολή χόρεψαν τη «Δεροπολίτισσα» και άλλους παραδοσιακούς χορούς της Β. Ηπείρου, ενώ ο πολυφωνικός όμιλος μας τραγούδησε το «Μάρκο Μπότσαρη» και άλλα πολυφωνικά της περιοχής.
Επίσης χθες βράδυ το  Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου  παρέθεσε προς τιμήν της 25ης Μαρτίου δεξίωση στο ξενεδοχείο «Τσαγιούπι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου