Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πεντανόστιμη πιτα Λιακρόρι!


 Πεντανόστιμο Λιακρόρι!
                                           


Υλικά:

1 κιλό κρέας χοντρό

2 μεγάλα κρεμμύδια

½ κιλό ρύζι

αλάτι, πιπέρι

2 φύλλα πλαστά χειροποίητα

1 αυγό

1 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:

Ξαφρίζετε το κρέας και το βάζετε σε μια καθαρή κατσαρόλα, αφού το ξεκοκαλίσατε πρώτα. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε ελαφρά. Ρίχνετε μετά λάδι, αλάτι και πιπέρι και βράζετε το κρέας ώσπου να μαλακώσει. Έπειτα στραγγίζετε το ζουμί σε μια καθαρή κατσαρόλα και βράζετε ελαφρώς το ρύζι. Στρώνετε δύο φύλλα στο ταψί λαδωμένα μεταξύ τους ώστε να προεξέχουν αρκετά από το ταψί.

Ρίχνετε το ρύζι, το απλώνετε και βάζετε το κρέας. Τα φύλλα τα απλώνετε σουρωτά και αφήνετε ένα ελεύθερο κομμάτι στο εσωτερικό του ταψιού. Εκεί ρίχνετε ένα χτυπημένο αυγό. Το βάζετε στο φούρνο για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
     καλη ορεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου