Μια παραδοσιακή συνταγή απο την Ήπειρο για την Καθαρά Δευτέρα.
Υλικά:
- 2 χούφτες γεμάτες καλαμποκίσιο αλεύρι
- 1 χούφτα γεμάτη αλεύρι άσπρο
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- νερό βραστό όσο πάρει
- προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καλαμποκίσιο και το άσπρο αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε βαθούλωμα στο μέσο, όπου ρίχνουμε σιγά – σιγά βραστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή. Τη βάζουμε στο ταψί που το έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι. Χαράζουμε την επιφάνεια σταυρωτά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου