Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ηπειρώτικη καλαμποκίσια κουλούρα για την Καθαρά Δευτέρα



    Ηπειρώτικη καλαμποκίσια κουλούρα για την Καθαρά Δευτέρα

Μια παραδοσιακή συνταγή απο την Ήπειρο για την Καθαρά Δευτέρα.

Υλικά:
  • 2 χούφτες γεμάτες καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 1 χούφτα γεμάτη αλεύρι άσπρο
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • νερό βραστό όσο πάρει
  • προαιρετικά σουσάμι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καλαμποκίσιο και το άσπρο αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε βαθούλωμα στο μέσο, όπου ρίχνουμε σιγά – σιγά βραστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή. Τη βάζουμε στο ταψί που το έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι. Χαράζουμε την επιφάνεια σταυρωτά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου