Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ηπειρώτικη πλασταριά με ξινόγαλα και πράσα


Ηπειρωτικη πίτα με ξινόγαλα και πράσα.



Υλικά:
1 κιλό πράσα
100 γραμμ. κασέρι
100 γραμμ. φέτα, θρυμματισμένη
3 αυγά
500 γραμμ. καλαμποκάλευρο
250 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
500 ml ξινόγαλα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε ροδέλες. Τα αχνίζετε για λίγο στο τηγάνι, στην αρχή με ελάχιστο νερό, χωρίς λίπος, και στη συνέχεια προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, τα ρίχνετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αυγά, χτυπημένα με το αλατοπίπερο, 150 ml από το ελαιόλαδο, τα τυριά, 2-3 κουταλιές καλαμποκάλευρο και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Το αλευρώνετε με το μισό καλαμποκάλευρο και ρίχνετε τη γέμιση, φροντίζοντας να την απλώσετε ομοιόμορφα. Τη σκεπάζετε με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο. Την περιχύνετε με το ξινόγαλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 170οC φούρνο για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου σας ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου