Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση εκπρόσωπων των Περιφερειών Αργυροκάστρου και Ηπείρου για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού


Συνάντηση εκπρόσωπων των Περιφερειών Αργυροκάστρου και Ηπείρου για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έχει συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωπους της Περιφέρειας Αργυρόκαστρο και της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πολύτσανη της Επαρχίας Πωγωνίου και έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης Αργυρόκαστρου Mimoza Çomo, ο Έπαρχος Πωγωνίου Θανάσης Κύρος, εκπρόσωποι της Ήπειρος ΑΕ και άλλοι.  
Το έργο αποσκοπεί στην αφύπνιση του ενδιαφέροντος των τοπικών και ξένων επισκεπτών σε περιοχές που προσφέρουν σπάνια ομορφιά, σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά μνημεία και την παρουσίαση των φυσικών προϊόντων αυτών των περιοχών.
Παράλληλα ξεκίνησε και η μελέτη για τη δημιουργία του πρώτου γεωφυσικού πάρκου στην Ευρώπη, το οποίο θα βρίσκεται μεταξύ των δύο χωρών και θα λειτουργεί ως ενιαίο. Η Περιφερειάρχης Αργυρόκαστρου Mimoza Çomo  τόνισε την παρουσία στις περιοχές αυτές πολλών πολιτιστικών και φυσικών μνημείων. Η περιοχή φημίζετε για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Σύμφωνα με την κυρία Çomo η δημιουργία ενοικιαζόμενων δωματίων σε αυτή την περιοχή μεταφράζεται σε ικανοποιητικό οικονομικό κέρδος για τους κατοίκους.
Ο έπαρχος Πωγωνίου Θανάσης Κύρος τόνισε ότι θα είναι προς όφελος της περιοχής η δημιουργία ενός κέντρου πληροφοριών μέσω του οποίου οι επισκέπτες θα κατατοπίζονται  στις επισκέψεις στα θρησκευτικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία. Αλλά όπως είπε υπάρχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα αυτό της έλλειψης της οδικής υποδομής.   
Το έργο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού περιλαμβάνει τις επαρχίες Πετράν, Λουτζεριάς και Πωγωνίου, ενώ από την ελληνική πλευρά τους Δήμους Κόνιτσας Ζαγορίου και Πωγωνίου. Οι δήμοι έχουν γεωγραφική σύνδεση μεταξύ τους με κοινά γεωλογικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.  
           απο  http://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου