Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Χωριάτικος κόκορας


Μια συνταγή του Κ Ευάγγελου Μπατσούλη.

Yλικά:
Θα χρειαστούμε:
  • 1 κόκορα χωριάτικο
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια
  • 100 γραμ. λάδι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • μισό ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • μιάμιση της σούπας κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 νεροπότηρο κρασί
  • πιπέρι και λίγο αλάτι
  • μακαρόνια Νο 3
Εκτέλεση:
 Τεμαχίζουμε τον κόκορα σε μερίδες.Τον πλένουμε με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις πιππεριές , ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε το λάδι , το βούτυρο , το σκόρδο , τις πιππεριές , το κρεμμύδι και την κανέλλα και καβουρδίζουμε για 10' λεπτά.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε για πέντε λεπτά ακόμα.Σε ένα μπώλ με 1 λίτρο χλιαρό νερό λιώνουμε την πάπρικα , την μουστάρδα, τον πελτέ , το αλάτι και το πιπέρι.Προσθέτουμε το μείγμα και το αφήνουμε να βράσει για 45' λεπτά. Τον σερβίρουμε με μακαρόνια Νο3.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου