Μια συνταγή του Κ Ευάγγελου Μπατσούλη.
Yλικά:
Θα χρειαστούμε:
- 1 κόκορα χωριάτικο
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 2 κρεμμύδια
- 100 γραμ. λάδι
- 100 γραμ. βούτυρο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- μισό ξύλο κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- μιάμιση της σούπας κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 νεροπότηρο κρασί
- πιπέρι και λίγο αλάτι
- μακαρόνια Νο 3
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τον κόκορα σε μερίδες.Τον πλένουμε με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις πιππεριές , ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε το λάδι , το βούτυρο , το σκόρδο , τις πιππεριές , το κρεμμύδι και την κανέλλα και καβουρδίζουμε για 10' λεπτά.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε για πέντε λεπτά ακόμα.Σε ένα μπώλ με 1 λίτρο χλιαρό νερό λιώνουμε την πάπρικα , την μουστάρδα, τον πελτέ , το αλάτι και το πιπέρι.Προσθέτουμε το μείγμα και το αφήνουμε να βράσει για 45' λεπτά. Τον σερβίρουμε με μακαρόνια Νο3.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου